به گزارش خبرگزاری مهر ،در حال حاضر کارهای مطالعاتی ساماندهی و حفظ بافت طبیعی ، فرهنگی، تاریخی و اجتماعی پهنه جماران شامل محله جماران و محدودههای پیرامونی آن به پایان رسیده و در فاز نخست این طرح ،کف سازی معابر محله و نیز ساماندهی سیستم فاضلاب شهری جماران آغاز شده است.
شاپور دیوسالار معاون فنی و طرحهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران با اعلام این مطلب در باره جزئیات این طرح گفت: ساماندهی محله جماران در سه بخش انجام میشود، بخش نخست به برنامه ریزی شهری وکاربریهایی مربوط میشود که محله جماران در حوزه برنامهریزی شهری به آن محتاج است و کف سازی و مرمت جدارههای جماران از آن جمله است.
وی افزود: بخش دیگر به طراحیهای شهری مربوط میشود و کیفیت فضای شهری جماران را مورد توجه قرار میدهد. بخش عمدهای از فعالیتهای مدیریت شهری صرف انجام این کار شده است و امیدواریم بتوانیم یک فضای محلی مناسب و با کیفیت ایجاد کنیم. چرا که بخش عمدهای از توجه به محله جماران به خاطر موقعیت گردشگری و زیارتگاهی آن است، مسئلهای که باعث شده است هر سال در روزهای رحلت حضرت امام خمینی(ره) شاهد حضور بسیاری از زائران در محله جماران باشیم.
دیوسالار ادامه داد: بخش سوم هم به مرمت شهری مربوط میشود. چرا که سالها است که شاهد تغییرات خاصی در این محله نبودیم و طرح تفصیلی هم برای این محله تعیین تکلیف نکرده است. عموما ساخت و سازها نیز ساخت و سازهای قدیمی است . از این رو لازم است کوچهها ، نماها ، جدارهها و بناهای محله جماران از منظر مرمت، مورد توجه قرار بگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: نتایجی که از بررسی و مطالعات ساماندهی محور جماران به دست آمده، دورنمایی را برای این محله تصور کرده است که دستیابی به آن در 3 دوره زمانی محقق میشود. دوره کوتاه مدت و یک ساله ، دوره میان مدت که 2 تا 3 سال طول میکشد.
دیوسالار با اشاره به ساماندهی محله جماران در دوره کوتاه مدت گفت: همه خیابانهایی که به بیت حضرت امام (ره) میرسند تا پایان امسال کفسازی میشوند. در عین حال املاکی که در مسیر کف سازی خیابانهای بیت قرار دارند تملک میشوند. تا این لحظه کار تملک هشت ملک انجام شده است و مابقی نیز به تدریج تملک خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه کف پوش خیابانهای جماران بیشتر آسفالت بوده است گفت: در طرح بهسازی محله جماران، وضعیت کفپوشهای خیابانهای این محله را از نظر کیفی ارتقا خواهیم داد و آن را تبدیل به کفپوشهای سنگی با قطر 10 سانتیمتر خواهیم کرد. این مسئله باعث میشود که معابر جماران هم برای خودروها مناسب باشند و هم پیادهها.
دیوسالار با تاکید بر این که در کفسازی و مرمت دیوارههای محله جماران هویت تاریخی محله را در نظر میگیریم اظهار داشت: به طور قطع در مرمت دیوارهها و کفسازی خیابانها، هویت گذشته جماران را در نظر میگیریم. در واقع تلاش خواهیم کرد نوع مرمتهایی که در جماران صورت میگیرد با فضای کالبدی محله همخوانی داشته باشد و به طور کامل در خور شان محله جماران باشد. بنابراین فضای قدیمی جماران حفظ خواهد شد و تنها تا حدودی آن را تازه خواهیم کرد.
معاون سازمان زیباسازی در بخش دیگری از سخنانش ایجاد تاسیسات شهری در محله جماران را یکی از پرزحمت ترین فعالیتهای پیشبینی شده در ساماندهی محله جماران توصیف کرد و افزود: طرح هایی مانند فاضلاب ، آب و برق و مخابرات ، چندین سال است که در محله جماران مورد بیتوجهی قرار گرفته است. از این رو همزمان با کف سازی به این مسائل نیز توجه خواهیم کرد. در حال حاضر کار ساماندهی سیستم فاضلاب در محله جماران آغاز شده است و فعالیتهای مربوط به مخابرات و برق هم به زودی و طی همین روزها آغاز خواهد شد.
وی بخش عمدهای از ناهنجاریهای بصری محله جماران را مربوط به وجود کابلهای برق و مخابرات دانست و گفت: سیمکشیهای برق ، محله را زشت و نابهنجار کرده است. اما در طرح ساماندهی، همه این سیم کشیها و کابلها به صورت دفنی و زیرزمینی انجام خواهد شد. در نتیجه بسیاری از اغتشاشات موجود از این دست از بین خواهد رفت.
معاون فنی و طراحی شهری سازمان زیبا سازی شهر تهران ، کفسازی میدان جوانان و خیابان یاسر تا بیت حضرت امام (ره) را اولویت نخست طرح ساماندهی محور جماران اعلام کرد و اظهار داشت: کفسازی در این خیابانها را به عنوان یک الگو انجام میدهیم تا مردم متوجه شوند که هدف مدیریت شهری در این محله ساماندادن و ارتقای کیفیتها در جماران است آن هم با کمترین مزاحمت برای مردم.
وی ساماندهی محور جماران را کاری بسیار سخت توصیف کرد و گفت: تلاش میکنیم که کارهای ساماندهی دراین محله با کمترین مزاحمت برای مردم انجام شود. حتی پیش میآید که گاهی کار را تعطیل میکنیم تا به عنوان مثال اگر مردم جماران، مراسمی در این محله برگزار میکنند با توجه به تنگ و باریک بودن کوچهها بدون گرفتاری و دشواری آن را انجام دهند.
نظر شما